Môj hruškový lekvár
- přílohy k moučníku
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 46031x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | rum |
300 g | cukor krupica |
1 lyžička | kyselina citrónová |
10 ks | klinček |
2 kg | hrušky |
1 balíček | škoricový cukor |
Postup prípravy receptu
Hrušky očistíme, polovicu olúpeme a všetky nakrájame na menšie kúsky a pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozsekajú v robote (2000g čistej váhy). Pomletej hrušky dáme do hrnca, pridáme obidva druhy cukru, i utlučené klinčeky (celé klinčeky vložíme do mikroténového vrecka a rozdrvíme je paličkou na mäso) a varíme za občasného miešania 90 minút. Potom vlejeme polovicu rumu a varíme 30 minút. Nakoniec vmiešame kyselinu citrónovú, prilejeme zvyšok rumu a necháme prejsť varom. Horúca hrušková lekvár plníme do nahřátých čistých pohárov, zavíčkujeme, a zabalené do deky necháme do druhého dňa pozvoľna vychladnúť. Škoricový cukor môžeme tiež nahradiť cukrom vanilkovým.
Komentáre k receptu Môj hruškový lekvár (3 komentáre)
-
Zuzanka
02.September 2015 13:08
Idem vyskusat aj ja, podla toho co do lekvaru ide nemoze byt zly.
-
Danka + Milan
05.December 2013 20:31
Akurát dovárame hruškový lekvár podľa vyššie uvedeného receptu, už len naplniť poháre, šup do deky a hotovo. Podľa priebežnej ochutnávky chutná výborne, príprava veľmi jednoduchá, odporúčam všetkým mlsným jazýčkom.
-
Terezka
13.November 2013 17:29
Dnes som práve robila tento hruškový lekvár,je ozaj výborný.