Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Môj hruškový lekvár

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 40588x
Môj hruškový lekvár

Veľkú úrodu hrušiek najlepšie uschováte ich zakonzervováním.

vytlačiť recept Môj hruškový lekvár
recept Môj hruškový lekvár
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kg hrušky
1 balíček škoricový cukor
100 ml rum
300 g cukor krupica
1 lyžička kyselina citrónová
10 ks klinček

Postup prípravy receptu

Hrušky očistíme, polovicu olúpeme a všetky nakrájame na menšie kúsky a pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozsekajú v robote (2000g čistej váhy). Pomletej hrušky dáme do hrnca, pridáme obidva druhy cukru, i utlučené klinčeky (celé klinčeky vložíme do mikroténového vrecka a rozdrvíme je paličkou na mäso) a varíme za občasného miešania 90 minút. Potom vlejeme polovicu rumu a varíme 30 minút. Nakoniec vmiešame kyselinu citrónovú, prilejeme zvyšok rumu a necháme prejsť varom. Horúca hrušková lekvár plníme do nahřátých čistých pohárov, zavíčkujeme, a zabalené do deky necháme do druhého dňa pozvoľna vychladnúť. Škoricový cukor môžeme tiež nahradiť cukrom vanilkovým.

Komentáre k receptu Môj hruškový lekvár (3 komentáre)

  • Zuzanka 02.September 2015 13:08

    Idem vyskusat aj ja, podla toho co do lekvaru ide nemoze byt zly.

  • Danka + Milan 05.December 2013 20:31

    Akurát dovárame hruškový lekvár podľa vyššie uvedeného receptu, už len naplniť poháre, šup do deky a hotovo. Podľa priebežnej ochutnávky chutná výborne, príprava veľmi jednoduchá, odporúčam všetkým mlsným jazýčkom.

  • Terezka 13.November 2013 17:29

    Dnes som práve robila tento hruškový lekvár,je ozaj výborný.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty