Mirečkové rožteky na slano
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 26214x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
500 g | hladká múka |
42 g | kvasnice |
2 ks | vajcia |
300 g | tuk na pečenie |
8 lyžíc | mlieko |
3 štipky | soľ |
náplň: | |
32 plátkov | herkules |
64 špalíčků | syr |
32 plátkov | chudé saláma |
podľa chuti: | |
mak | |
podľa potreby: | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Kvasnice necháme vykysnúť, potom spracujeme s ostatnými surovinami a rozdelíme na 8 bochníkov. Pripravíme si náplň. Na pol koliesko chudého salámy položíme pol koliesko herkules a špalíček syra. Smotáme. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 častí, ktoré plníme náplňou. Náplň pokladáme na vonkajšie hranu trojuholníčkov a zabalíme. Je dobré pred zachytávaním ohnúť vonkajšou rožky, aby náplň nevytekala. Mirečkovy rohlíčky na slano potrieme rozšľahaným vajíčkom, mierne osolíme a posypeme makom. Pečieme na 175 ° C asi 15 - 20 minút. Z 1 dávky je 64 ks. Upečené Mirečkovy rohlíčky na slano podávame najlepšie teplé, ale sú dobré aj studené.