Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mirečkové rožteky na slano

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25075x
Mirečkové rožteky na slano

Slaná varianta Mirečkových rohlíčky.

vytlačiť recept Mirečkové rožteky na slano
recept Mirečkové rožteky na slano
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

42 g kvasnice
2 ks vajcia
300 g tuk na pečenie
8 lyžíc mlieko
3 štipky soľ
500 g hladká múka

náplň:

32 plátkov herkules
64 špalíčků syr
32 plátkov chudé saláma

podľa chuti:

mak

podľa potreby:

vajcia

Postup prípravy receptu

Kvasnice necháme vykysnúť, potom spracujeme s ostatnými surovinami a rozdelíme na 8 bochníkov. Pripravíme si náplň. Na pol koliesko chudého salámy položíme pol koliesko herkules a špalíček syra. Smotáme. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 častí, ktoré plníme náplňou. Náplň pokladáme na vonkajšie hranu trojuholníčkov a zabalíme. Je dobré pred zachytávaním ohnúť vonkajšou rožky, aby náplň nevytekala. Mirečkovy rohlíčky na slano potrieme rozšľahaným vajíčkom, mierne osolíme a posypeme makom. Pečieme na 175 ° C asi 15 - 20 minút. Z 1 dávky je 64 ks. Upečené Mirečkovy rohlíčky na slano podávame najlepšie teplé, ale sú dobré aj studené.

Komentáre k receptu Mirečkové rožteky na slano (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt