Minutková mäsová zmes
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 56664x
Jednoduchý recept na pikantnú zmes z roštěnek a zeleniny. Vhodnou prílohou sú hranolčeky.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
2 lyžice | kečup |
2 lyžice | sterilizovaný hrášok |
2 plátky | hovädzie roštenka |
1/2 ks | sterilizovaná kapie |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky roštěnek očistíme od blán, umyjeme a osušíme. Ľahko je naklepeme a nakrájame na rezance. Potrieme olejom a necháme odležať v chlade. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Kapi nakrájame na rezance. Hrášok necháme odkvapkať. Na oleji speníme cibuľku, opaprikujeme podľa chuti a pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Potom pridáme nakrájanú kapiou a kečup. Podusíme asi 1 minútu a vsypeme hrášok. Podľa chuti osolíme. Mäsovú zmes prehrejeme a ihneď podávame. Minutková zmes z roštěnek a zeleniny servírujeme s hranolčekmi alebo ryžou. Zdobíme čerstvými bylinkami.