Minutková bravčová pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 18686x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | bravčová pečeň |
1 hrsť | mandle |
2 ks | vňaťovú cibuľka |
2 lyžičky | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej | |
zálievka: | |
1 dl | vývar |
50 ml | víno |
2 lyžice | sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Pečeň umyjeme, odblaníme, nakrájame na plátky, okoreníme a zľahka naklepeme. Mandle sparíme, zbavíme šupiek a rozdelíme na polovice. Vňať jarnej cibuľky očistíme a zelenú časť nakrájame na kolieska. Maslo obalíme v hladkej múke. Pripravíme si zálievku. Vývar zmiešame s vínom a sójovou omáčkou. Na oleji pečeň opečieme z oboch strán. Z každej strany asi 3 minúty. Potom ich vyberieme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zriedime zálievkou a varíme tak dlho, kým sa polovica vývaru neodparí. Potom pridáme mandle a maslo obalené v múke. Akonáhle šťava zhustne, vložíme do nej nakrájanú cibuľovú vňať, prehrejeme, ale už nevaríme. Minutková bravčová pečeň rozdelíme na nahriate taniere, prelejeme omáčkou s mandľami a cibuľkou. Podávame s opékaným zemiakmi alebo ryžou.