Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Minutková bravčová pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18686x
Minutková bravčová pečeň

Restovanou bravčová pečeň s vínnou omáčkou, mandľami a cibuľkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Minutková bravčová pečeň
recept Minutková bravčová pečeň sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g bravčová pečeň
1 hrsť mandle
2 ks vňaťovú cibuľka
2 lyžičky maslo

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

hladká múka
olej

zálievka:

1 dl vývar
50 ml víno
2 lyžice sójová omáčka

Postup prípravy receptu

Pečeň umyjeme, odblaníme, nakrájame na plátky, okoreníme a zľahka naklepeme. Mandle sparíme, zbavíme šupiek a rozdelíme na polovice. Vňať jarnej cibuľky očistíme a zelenú časť nakrájame na kolieska. Maslo obalíme v hladkej múke. Pripravíme si zálievku. Vývar zmiešame s vínom a sójovou omáčkou. Na oleji pečeň opečieme z oboch strán. Z každej strany asi 3 minúty. Potom ich vyberieme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zriedime zálievkou a varíme tak dlho, kým sa polovica vývaru neodparí. Potom pridáme mandle a maslo obalené v múke. Akonáhle šťava zhustne, vložíme do nej nakrájanú cibuľovú vňať, prehrejeme, ale už nevaríme. Minutková bravčová pečeň rozdelíme na nahriate taniere, prelejeme omáčkou s mandľami a cibuľkou. Podávame s opékaným zemiakmi alebo ryžou.

Komentáre k receptu Minutková bravčová pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty