Mini pizza z lístkového cesta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31562x
Kolieska lístkového cesta natretá pestom a posypané najrôznejšími surovinami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | rajčiakovej pesto |
korenie na pizzu | |
1 balíček | lístkové cesto (rozvalený plát) |
1 lyžička | pesto ala Genovese |
6 lyžíc | smotanový biely jogurt |
podľa potreby: | |
pór | |
pažítka | |
tvrdý syr | |
šunka |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme alebo použijeme vyvalená plát. Formičky vykrajujeme kolieska a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Jogurt rozdelíme napoly. 3 lyžice premiešame s paradajkovým pestom, 3 lyžice so zeleným pestom. Syr nastrúhame, šunku nakrájame na rezance. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Pažítku nasekáme. Listová kolieska potrieme pol napol. Polovicu koliesok posypeme pórom a nastrúhaným syrom. Druhú polovicu koliesok posypeme pažítkou, šunkou a syrom. Ingrediencie môžeme rôzne prokombinovat. Mini pizze posypeme korením na pizzu a rozohrejeme rúru na 220 ° C. Mini pizze z lístkového cesta vložíme do rúry, zapečieme a po 8 minútach teplotu znížime na 170 - 180 ° C a dopečieme dozlatista. Mini pizzu z lístkového cesta podávame ako rýchlu chuťovku, teplá i studená chutí dobre.