Minestrone
- polievky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 18265x
Tradičné hustá talianska zeleninová polievka. Názov Minestrone pochádza z talianskeho slova minestra - polievka.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 svazeček | čerstvá bazalka |
100 g | fazuľky |
60 g | maslo |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
2 ks | zeler |
1,5 l | zeleninový vývar |
2 ks | zemiak |
100 g | paradajka |
100 g | kôra z parmezánu |
50 ml | olivový olej |
2 ks | Mrkva |
3 ks | cibula |
60 g | anglická slanina |
80 g | špagety |
100 g | cuketa |
3 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
strúhaný parmezán | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cesnak, cibuľu, zeler, mrkvu, zemiaky, fazuľky, cukiny a paradajky nakrájame nadrobno. Slaninu miešame na masle a oleji vo veľkom hrnci asi 2 minúty, potom pridáme cesnak a cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty opekáme. Vmiešame zeler, mrkvu a zemiaky a opekáme je ešte zhruba 2 minúty. K zelenine so slaninou pridáme fazuľky a zmes opäť 2 minúty opekáme, vmiešame cukety a opekáme ďalšie 2 minúty. Hrniec prikryjeme a všetko za častého miešania dusíme asi 15 minút. Zeleninovú zmes podlejeme vývarom, pridáme paradajky, paradajkový pretlak, bazalku a kinu z parmezánu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Privedieme k varte, potom teplotu znížime a polievku asi 30 minút povaríme na miernom ohni. Odstavíme a parmazánové kôru vyberieme. Do polievky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaríme je asi 10 minút. Hotovú polievku podávame v vopred nahriatych polievkových miskách alebo tanieroch. Porcie zdobíme čerstvo nastrúhaným parmezánom. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART