Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Minestrone

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12830x
Minestrone

Tradičné hustá talianska zeleninová polievka. Názov Minestrone pochádza z talianskeho slova minestra - polievka.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Minestrone
recept Minestrone sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

80 g špagety
100 g cuketa
3 strúčiky cesnak
1 svazeček čerstvá bazalka
100 g fazuľky
60 g maslo
2 lyžice paradajkový pretlak
2 ks zeler
1,5 l zeleninový vývar
2 ks zemiak
100 g paradajka
100 g kôra z parmezánu
50 ml olivový olej
2 ks Mrkva
3 ks cibula
60 g anglická slanina

na ozdobu:

strúhaný parmezán

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cesnak, cibuľu, zeler, mrkvu, zemiaky, fazuľky, cukiny a paradajky nakrájame nadrobno. Slaninu miešame na masle a oleji vo veľkom hrnci asi 2 minúty, potom pridáme cesnak a cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty opekáme. Vmiešame zeler, mrkvu a zemiaky a opekáme je ešte zhruba 2 minúty. K zelenine so slaninou pridáme fazuľky a zmes opäť 2 minúty opekáme, vmiešame cukety a opekáme ďalšie 2 minúty. Hrniec prikryjeme a všetko za častého miešania dusíme asi 15 minút. Zeleninovú zmes podlejeme vývarom, pridáme paradajky, paradajkový pretlak, bazalku a kinu z parmezánu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Privedieme k varte, potom teplotu znížime a polievku asi 30 minút povaríme na miernom ohni. Odstavíme a parmazánové kôru vyberieme. Do polievky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaríme je asi 10 minút. Hotovú polievku podávame v vopred nahriatych polievkových miskách alebo tanieroch. Porcie zdobíme čerstvo nastrúhaným parmezánom. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Minestrone (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt