Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mexické kuracie mäso z pary

  • hlavné chody
  • mexická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14973x
Mexické kuracie mäso z pary

Skvelé marinované kurča varené v pare, ktoré podávame s tortillu.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Mexické kuracie mäso z pary
recept Mexické kuracie mäso z pary
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks kurča

marináda:

1/2 lyžičky mleté klinčeky
1/2 lyžičky oregáno
1 lyžica semienka Annatto
1/3 šálku citrónová šťava
2 lyžičky soľ
1 šálek pomarančová šťava
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
1/2 lyžičky mletá škorica
1 strúčik cesnak
1/2 lyžičky mletý kmín

na obalenie:

12 ks tortilla

Postup prípravy receptu

Príprava marinády: Na prípravu marinády zmiešame citrónovú a pomarančovú šťavu, cesnak, mleté Annatto (môžeme nahradiť paprikou), oregano, rasca, klinčeky, škoricu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Príprava mäsa: Kurča rozporcujeme na 8 delu a tie rozložíme do plytkého pekáčiku a zalejeme pripravenú ovocnú marinádou. Necháme odležať v chladničke cez noc alebo aspoň 6-8 hodín. Počas marinovanie kurča aspoň raz v marináde obrátime. Marinované porcie kurčaťa vložíme do alobalu po 4 kusoch do každého balíka. Zvyšok marinády rovnomerne rozdelíme a zalejeme ňou mäso vo fólii. Balíčky starostlivo zabalíme, aby marináda nevytekala. Vodu v parnom hrnci privedieme k varu, balíky s kuraťom dáme na parák a stiahneme plameň, aby sa voda varila len mierne. Kurča varíme v pare asi 1 a pol hodiny. Priebežne kontrolujeme množstvo vody v parnom hrnci i podľa potreby dolievame. Podávame v nahřátých platniach so šťavou, ktorá zostane v alobale. Vhodnou prílohou sú ohriatej tortilly.

Komentáre k receptu Mexické kuracie mäso z pary (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty