Mexické kuracie mäso z pary
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14973x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
marináda: | |
1/2 lyžičky | mleté klinčeky |
1/2 lyžičky | oregáno |
1 lyžica | semienka Annatto |
1/3 šálku | citrónová šťava |
2 lyžičky | soľ |
1 šálek | pomarančová šťava |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
1 strúčik | cesnak |
1/2 lyžičky | mletý kmín |
na obalenie: | |
12 ks | tortilla |
Postup prípravy receptu
Príprava marinády: Na prípravu marinády zmiešame citrónovú a pomarančovú šťavu, cesnak, mleté Annatto (môžeme nahradiť paprikou), oregano, rasca, klinčeky, škoricu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Príprava mäsa: Kurča rozporcujeme na 8 delu a tie rozložíme do plytkého pekáčiku a zalejeme pripravenú ovocnú marinádou. Necháme odležať v chladničke cez noc alebo aspoň 6-8 hodín. Počas marinovanie kurča aspoň raz v marináde obrátime. Marinované porcie kurčaťa vložíme do alobalu po 4 kusoch do každého balíka. Zvyšok marinády rovnomerne rozdelíme a zalejeme ňou mäso vo fólii. Balíčky starostlivo zabalíme, aby marináda nevytekala. Vodu v parnom hrnci privedieme k varu, balíky s kuraťom dáme na parák a stiahneme plameň, aby sa voda varila len mierne. Kurča varíme v pare asi 1 a pol hodiny. Priebežne kontrolujeme množstvo vody v parnom hrnci i podľa potreby dolievame. Podávame v nahřátých platniach so šťavou, ktorá zostane v alobale. Vhodnou prílohou sú ohriatej tortilly.