Mexické fazule
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 91332x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | slanina (mleté mäso, údenina) |
400 g | červená fazuľa |
1 lyžica | olej |
2 ks | stredné cibule |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 snítka | bylinky |
1 štipka | chilli |
1 štipka | korenie |
4 - 6 strúčikov | cesnak |
podľa potreby: | |
paradajky | |
paradajkový pretlak | |
kečup |
Postup prípravy receptu
Červené fazule namočíme deň vopred do vody a potom uvaríme v rovnakej vode v tlakovom hrnci. Varíme asi 30 minút. Ak ponáhľame, použijeme konzervu. Na oleji osmažíme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľku do ružova, pridáme mleté mäso, slaninu alebo údeninu nakrájanú na kocky (prípadne na rezance) a osmažíme. Ak robíme jedlo s mletým mäsom, potom mäso opekáme dlhšie. Pridáme fazuľu, ale nie všetku vodu, tá sa potom dá pridať. Prevarte, pridáme paradajky nakrájané na kúsky alebo kečup alebo paradajkový pretlak, riadime sa obsahom chladničky. Potom pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti chilli alebo korenie. Fazuľa dosolíme. Môžeme pridať aj rôzne bylinky podľa sezóny a chuti. Necháme chvíľu povariť. Mexické fazule podávame s čerstvým chlebom, pečivom, ale možno vyskúšať aj cestoviny alebo ryžu. Záleží na chuti stravníka. Tieto fazuľa nie sú podľa pravého mexického receptu. Je to skôr jedlo podľa momentálnej chuti a toho, čo dá chladnička. Mexičanov by sa táto improvizácie mohla dotknúť.