Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mexické fazule

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91230x
Mexické fazule

Pikantné červené fazule s údeninou, anglickou slaninou, údeným alebo mletým mäsom.

vytlačiť recept Mexické fazule
recept Mexické fazule sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g červená fazuľa
1 lyžica olej
2 ks stredné cibule
150 g slanina (mleté mäso, údenina)

podľa chuti:

soľ
1 snítka bylinky
1 štipka chilli
1 štipka korenie
4 - 6 strúčikov cesnak

podľa potreby:

paradajky
paradajkový pretlak
kečup

Postup prípravy receptu

Červené fazule namočíme deň vopred do vody a potom uvaríme v rovnakej vode v tlakovom hrnci. Varíme asi 30 minút. Ak ponáhľame, použijeme konzervu. Na oleji osmažíme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľku do ružova, pridáme mleté mäso, slaninu alebo údeninu nakrájanú na kocky (prípadne na rezance) a osmažíme. Ak robíme jedlo s mletým mäsom, potom mäso opekáme dlhšie. Pridáme fazuľu, ale nie všetku vodu, tá sa potom dá pridať. Prevarte, pridáme paradajky nakrájané na kúsky alebo kečup alebo paradajkový pretlak, riadime sa obsahom chladničky. Potom pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti chilli alebo korenie. Fazuľa dosolíme. Môžeme pridať aj rôzne bylinky podľa sezóny a chuti. Necháme chvíľu povariť. Mexické fazule podávame s čerstvým chlebom, pečivom, ale možno vyskúšať aj cestoviny alebo ryžu. Záleží na chuti stravníka. Tieto fazuľa nie sú podľa pravého mexického receptu. Je to skôr jedlo podľa momentálnej chuti a toho, čo dá chladnička. Mexičanov by sa táto improvizácie mohla dotknúť.

Komentáre k receptu Mexické fazule (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty