Mexické chilli con carne
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 77689x
Recept na chutné ostrejší fazuľové hody, ktorý sa hodí ako príloha k ryžu, tak ako náplň do arabských Chlebík.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
1 ks | čili paprička |
1 sklenka | vývar |
1 plechovka | krajania paradajky |
2 ks | cibula |
1 plechovka | červená fazuľa v rajčinovej omáčke |
500 g | mleté mäso |
1 ks | pór |
1 plechovka | biela fazuľa v rajčinovej omáčke |
1 ks | červená kapie |
1 sklenka | smotana |
podľa chuti: | |
1 lyžica | Podravka pikant |
soľ | |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
2 - 3 lyžíc | solamyl |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Cibuľu, kapie, papričky a pór nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. V hrnci rozpálime olej. Pridáme cibuľu a pór a restujeme dozlata. Pridáme mleté mäso, osmažíme ho a pridáme cesnak. Všetko dôkladne orestujeme, podlejeme vývarom a necháme krátko podusiť. Potom postupne pridávame kapie, scedené kukuricu, paradajky a obe konzervy fazule. Spoločne za občasného miešania dusíme, kým zelenina nezmäkne, ale nesmie byť ani rozvarená. Do mexického chilli con carne pridáme papričky a pokrm ochutíme Podravku, korením a prípadne aj soľou. Nakoniec zmes zjemníme pohárom smotany a zahustíme solamylom rozmiešaným v niekoľkých lyžiciach vody. Hotové mexickej chilli con carne podávame s Pitta chlebom alebo ryžou.