Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mexické chilli con carne

  • hlavné chody
  • mexická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 77689x
Mexické chilli con carne

Recept na chutné ostrejší fazuľové hody, ktorý sa hodí ako príloha k ryžu, tak ako náplň do arabských Chlebík.

vytlačiť recept Mexické chilli con carne
recept Mexické chilli con carne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plechovka sterilizovaná kukurica
1 ks čili paprička
1 sklenka vývar
1 plechovka krajania paradajky
2 ks cibula
1 plechovka červená fazuľa v rajčinovej omáčke
500 g mleté mäso
1 ks pór
1 plechovka biela fazuľa v rajčinovej omáčke
1 ks červená kapie
1 sklenka smotana

podľa chuti:

1 lyžica Podravka pikant
soľ
1/2 lyžičky mleté čierne korenie

podľa potreby:

olivový olej
2 - 3 lyžíc solamyl

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuľu, kapie, papričky a pór nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. V hrnci rozpálime olej. Pridáme cibuľu a pór a restujeme dozlata. Pridáme mleté mäso, osmažíme ho a pridáme cesnak. Všetko dôkladne orestujeme, podlejeme vývarom a necháme krátko podusiť. Potom postupne pridávame kapie, scedené kukuricu, paradajky a obe konzervy fazule. Spoločne za občasného miešania dusíme, kým zelenina nezmäkne, ale nesmie byť ani rozvarená. Do mexického chilli con carne pridáme papričky a pokrm ochutíme Podravku, korením a prípadne aj soľou. Nakoniec zmes zjemníme pohárom smotany a zahustíme solamylom rozmiešaným v niekoľkých lyžiciach vody. Hotové mexickej chilli con carne podávame s Pitta chlebom alebo ryžou.

Komentáre k receptu Mexické chilli con carne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty