Mexická ryža 2
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 130349x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
250 g | mleté mäso |
250 g | paradajka |
6 plátkov | anglická slanina |
80 g | hrozienka |
250 g | ryže |
3 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
3 ks | čili paprička |
3 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
šafran | |
1 lyžička | soľ |
pamajorán |
Postup prípravy receptu
Ryžu dôkladne premyte a osušíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame. Chilli papričky stranou nasekáme najemno. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a smažíme ju, až zružovie. Potom pridáme hrozienka, šafrán a zalejeme hrnčekom vody. Ryžu povaríme, ale nesmie byť úplne mäkká až rozvarená. V panvici rozohrejeme olej. Vsypeme cibuľu, cesnak a mäso a smažíme, než mäso zružovie. Potom pridáme zvyšok korenie. Stranou si rozohrejeme polievkovú lyžicu oleja a osmažíme na nej papričky. Pridáme ich k mäsu spolu s paradajkami a zmes osolíme. Ak je treba, podlejeme ju trochou vody a dusíme. Rúru rozohrejeme na maximum. Zapekaciu misku vymažeme. Ryžu zmiešame s masovou zmesou, vyložíme jej zapekaciu misku a všetko obložíme slaninou. Mexickú ryžu vložíme do rúry a sprudka zapečieme. Zapečenou mexickú ryžu servírujeme na taniere a ihneď podávame.