Mexická fazuľa s kuracím mäsom
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 88132x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 plátky | kuracie prsia |
1 plechovka | červená fazuľa v chilli omáčke |
1 - 2 lyžíc | sójová omáčka |
1 ks | cibula |
3 lyžice | slnečnicový olej |
1 kocka | kuracie bujón |
1 ks | červená paprika |
1 balíček | mrazená zelenina s kukuricou |
1 plechovka | paradajkový pretlak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tmavá zápražka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájame na rezance. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, nakrájame na rezance a okoreníme soľou, korením a prípadne aj grilovacím korením. Vo vyššej panvici rozohrejeme olej. Vsypeme cibuľu a ľahko ju osmažíme. Pridáme kuracie rezance a dôkladne orestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak, podlejeme horúcou vodou, vložíme kocku bujónu a dusíme takmer domäkka asi 15 minút. Do vydušené zmesi pridáme mrazenú i čerstvú zeleninu a dusíme ďalších 15 - 20 minút. Nakoniec pridáme červené fazule v čili omáčke a celú zmes ochutíme sójovou omáčkou. Podľa potreby ju zahustíme hotovú tmavou zápražkou a dochutíme soľou a korením. Mexické fazuľa s kuracím podávame horúce alebo studené. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža alebo chlieb.