Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mešec z bravčového stehna

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 74161x
Mešec z bravčového stehna

Recept, ktorý je vynikajúci k nedeľnému obedu.

vytlačiť recept Mešec z bravčového stehna
recept Mešec z bravčového stehna sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g bravčová stehno
50 g horcica
150 g varený údený bôčik
25 g hladká múka
40 cl vývar z bujónu
30 g mrazený hrášok
50 g cibula
60 g sadlo alebo rastlinný tuk
1 ks červená kapie
2 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie

Postup prípravy receptu

Z stehná nakrájame plátky, viac je rozklepat, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a potrieme horčicou. Na časti tuku orestujeme nadrobno nakrájaný údený bôčik s olúpanú a nakrájanú cibuľou. Pridáme nakrájanú kapi (môže byť aj nakladaná), dáme hrášok, trochu osolíme, okoreníme a zahustíme vajciami. Touto zmesou naplníme plátky mäsa, okraje stiahneme k sebe do tvaru mešce a omotáme niťou. Do masťou vymasteného pekáča vložíme mešce, občas podlievame a domäkka je upečieme. Upečené mešce vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vývarom, povaríme a mešce už bez nití vložíme späť a prehrejeme. Na tanier dáme bravčový mešec, k tomu varené zemiaky alebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou farebnú oblohou.

Komentáre k receptu Mešec z bravčového stehna (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty