Mešec z bravčového stehna
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 74161x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | bravčová stehno |
50 g | horcica |
150 g | varený údený bôčik |
25 g | hladká múka |
40 cl | vývar z bujónu |
30 g | mrazený hrášok |
50 g | cibula |
60 g | sadlo alebo rastlinný tuk |
1 ks | červená kapie |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Z stehná nakrájame plátky, viac je rozklepat, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a potrieme horčicou. Na časti tuku orestujeme nadrobno nakrájaný údený bôčik s olúpanú a nakrájanú cibuľou. Pridáme nakrájanú kapi (môže byť aj nakladaná), dáme hrášok, trochu osolíme, okoreníme a zahustíme vajciami. Touto zmesou naplníme plátky mäsa, okraje stiahneme k sebe do tvaru mešce a omotáme niťou. Do masťou vymasteného pekáča vložíme mešce, občas podlievame a domäkka je upečieme. Upečené mešce vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vývarom, povaríme a mešce už bez nití vložíme späť a prehrejeme. Na tanier dáme bravčový mešec, k tomu varené zemiaky alebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou farebnú oblohou.