Melnický medovník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 130041x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
70 g | maslo |
200 g | cukor múčka |
1 lyžička | jedlá soda |
3 ks | vajcia |
3 lyžice | med |
500 g | hladká múka |
na ozdobu: | |
perník na strúhanie | |
náplň: | |
2 kelímky | kyslá smotana |
100 g | maslo |
1 hrnek | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Vajcia s cukrom, medom a maslom zmiešame a varíme v pare asi 15 minút. Pridáme sódu a ešte asi 5 minút varíme. Plech vymastíme a vysypeme. Zatiaľ si preosejeme múku. Do preosiatej múky postupne zapracovávame horúcu hmotu. Cesto nesmie byť lepivé ani príliš tuhé. Potom cesto rozdelíme na 4 diely az každého vyvaľkáme tenkú placku podľa veľkosti plechu. Pečieme postupne na vymastený a vysypaný plech v strednej časti rúry pri 180 ° C len asi 7 - 10 minút. Počas pečenia si pripravíme krém. Maslo vymiešame s cukrom a odľahčíme kyslou smotanou. Jednotlivé placky medovníku potrieme krémom a skladáme na seba. Mělnická medovník zaťažíme a necháme 48 hodín rozležet v chladničke. Zvyšným krémom potrieme povrch a posypeme jemne nastrúhaným perníkom.