Medový kremeš
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 62398x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžica | mlieko |
1 lyžica | med |
1 lyžica | rum |
50 g | Hera |
1 ks | žĺtok |
1 lyžička | jedlá soda |
250 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
100 g | cukor múčka |
krém: | |
3 ks | žĺtok |
1 balíček | Hera |
15 dkg | cukor múčka |
2 balíčky | Zlatý klas (pudingový prášok) |
2 lyžice | hladká múka |
1 l | mlieko |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
2 kelímky | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Zo všetkých uvedených ingrediencií spracujeme cesto, ktoré uložíme na 3 hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 2 časti, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Medové cesto upečieme. Šľahačku vyšľaháme. Pripravíme si náplň. Dáme variť mlieko av troche mlieka rozšľaháme žĺtky, hladkú múku a zlaté klasy. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme puding. Krém necháme vychladnúť a potom postupne zašľaháme maslo s cukrom. Jedno z cesta potrieme krémom, na to šľahačkou a prikryjeme druhým cestom. Medový kremes nakoniec poprášime cukrom a necháme zatuhnout. Krájame na kocky.
Komentáre k receptu Medový kremeš (1 komentár)
-
Anna
16.April 2016 22:09
Je super