Medovníkové srdcia
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 58670x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
700 g | hladká a hrubá múka |
1 lyžička | ocot |
250 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | jedlá soda |
100 g | maslo |
2 lyžice | med |
krém: | |
1 plechovka | salka |
200 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Plechovku mlieka vložíme do vriacej vody, varíme približne 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvárajú a necháme vychladnúť. Je lepšie pripraviť si karamel deň vopred. Vychladnuté mlieko prelejeme do misky a zmiešame s maslom. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme maslo, med a cukor, pridáme jedlú sódu a ocot, potom aj obe vajcia. Po premiešaní všetko odstavíme a pripravíme si misu s múkou, do nej nalejeme nahriatu zmes a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 5 - 7 dielov, schováme v igelite, aby nevyschlo a každý dielik vyvaľkáme do tenka. Vykrojíme srdce podľa šablóny. Každý plát medovníkového srdca pečieme 3 - 5 minút, kým nezačne hnednúť. Vychladnuté pláty lepíme na seba krémom, jeden plát necháme a rozdrobíme, prípadne zmiešame s orechmi a posypeme povrch medovníku. Medovníkové srdce necháme uležať.