Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medovníkové srdcia

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58670x
Medovníkové srdcia

Recept na srdce z medovníku.

vytlačiť recept Medovníkové srdcia
recept Medovníkové srdcia
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

700 g hladká a hrubá múka
1 lyžička ocot
250 g cukor krupica
2 ks vajcia
1 lyžička jedlá soda
100 g maslo
2 lyžice med

krém:

1 plechovka salka
200 g maslo

Postup prípravy receptu

Plechovku mlieka vložíme do vriacej vody, varíme približne 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvárajú a necháme vychladnúť. Je lepšie pripraviť si karamel deň vopred. Vychladnuté mlieko prelejeme do misky a zmiešame s maslom. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme maslo, med a cukor, pridáme jedlú sódu a ocot, potom aj obe vajcia. Po premiešaní všetko odstavíme a pripravíme si misu s múkou, do nej nalejeme nahriatu zmes a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 5 - 7 dielov, schováme v igelite, aby nevyschlo a každý dielik vyvaľkáme do tenka. Vykrojíme srdce podľa šablóny. Každý plát medovníkového srdca pečieme 3 - 5 minút, kým nezačne hnednúť. Vychladnuté pláty lepíme na seba krémom, jeden plát necháme a rozdrobíme, prípadne zmiešame s orechmi a posypeme povrch medovníku. Medovníkové srdce necháme uležať.

Komentáre k receptu Medovníkové srdcia (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty