Medovník 2
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 66571x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | jedlá soda |
1 lyžica | med |
100 g | cukor |
1 lyžička | voda |
25 g | maslo |
1 lyžička | Škorica |
23 dkg | hladká múka |
1 ks | vajcia |
krém: | |
1 šálek | horká silná káva |
cukor múčka | |
2 lyžice | solamyl |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
na ozdobu: | |
mleté vlašské orechy | |
perník na strúhanie | |
na potření: | |
marmeláda | |
podľa chuti: | |
rum |
Postup prípravy receptu
Cesto na medovník si pripravíme v pare, v ktorej varíme med, maslo, cukor, škoricu, jedlú sódu, vajcia a vodu. Vyberieme z pary a pridáme hladkú múku a premiesime. Cesto rozdelíme na 6 dielov, vyvaľkáme 6 placiek, ktoré vykrojíme podľa dna tortovej formy a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dvoch plackách. Pripravíme si krém: Zo smotany uvaríme kašu, necháme vychladnúť, zašľaháme maslo a malý šálka horkej silnej kávy. Môžeme pridať trošku práškového cukru. Každú placku pred namazaním potrieme rumom, medzi 3. a 4. placku dáme ešte marmeládu. Krémom natrieme aj vrchný placku a okraje. Medovníky na strúhanie a mleté vlašské orechy zmiešame a posypeme celú tortu. Medovník zabalíme do alobalu a necháme uležať.