Medové varené víno
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 11476x
Na zahriatie pri dlhých zimných večeroch si pripravíme svařák s vôňou medu.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1000 ml | červené víno |
4 lyžice | včelí med |
4 ks | badyán |
1 ks | celá škorica |
8 ks | klinček |
na ozdobu: | |
4 plátky | citrón |
Postup prípravy receptu
Do hrnca nalejeme kvalitné červené víno, pridáme korenie (na hrnček 1 badyán, 2 klinčeky a kúsok škorice) a víno privedieme k varu. Pozor, nevaríme! S prvou bublinkou víno vypneme. Do hrnčeka dáme med, ktorý vždy nechám v hrnčeka štát po dobu "varenie" vína na kúrenie, aby sa "roztiekla" a zároveň sa nahral hrnček, a zalejeme ho horúcim svařákem is korením. Každý hrnček ozdobíme kolieskom citróna (pomaranče, mandarínky), vložíme lyžičku a podávame. Pred konzumáciou horúce víno medový svařák premiešame.
Komentáre k receptu Medové varené víno (1 komentár)
-
bi
14.April 2014 12:22
Moze byt chutne ale s bielim sa to neda????