Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medové varené víno

  • nápoje
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11476x
Medové varené víno

Na zahriatie pri dlhých zimných večeroch si pripravíme svařák s vôňou medu.

vytlačiť recept Medové varené víno
recept Medové varené víno
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1000 ml červené víno
4 lyžice včelí med
4 ks badyán
1 ks celá škorica
8 ks klinček

na ozdobu:

4 plátky citrón

Postup prípravy receptu

Do hrnca nalejeme kvalitné červené víno, pridáme korenie (na hrnček 1 badyán, 2 klinčeky a kúsok škorice) a víno privedieme k varu. Pozor, nevaríme! S prvou bublinkou víno vypneme. Do hrnčeka dáme med, ktorý vždy nechám v hrnčeka štát po dobu "varenie" vína na kúrenie, aby sa "roztiekla" a zároveň sa nahral hrnček, a zalejeme ho horúcim svařákem is korením. Každý hrnček ozdobíme kolieskom citróna (pomaranče, mandarínky), vložíme lyžičku a podávame. Pred konzumáciou horúce víno medový svařák premiešame.

Komentáre k receptu Medové varené víno (1 komentár)

  • bi 14.April 2014 12:22

    Moze byt chutne ale s bielim sa to neda????

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty