Medové stehno s divokou ryžou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 132574x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 l | mäsový vývar z kocky |
soľ | |
3 lyžice | sójová omáčka |
6 ks | kuracie stehno |
3 lyžice | med |
1,5 lyžice | korenie na pečené kurča |
príloha: | |
2 hrste | divoká ryža |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Vývar zmiešame so sójovou omáčkou, medom a korením. Suchá stehienka do marinády naložíme a necháme aspoň 2 až 4 hodiny marinovať. Potom ich dáme na pekáč alebo do zapekacej misky a pečieme pri 220 ° C asi 30 až 40 minút a počas pečenia potierame zvyšnou zmesou. Divokú ryžu prepláchneme v studenej vode a dáme ju do vriacej, osolenej vody, varíme 25 minút, potom zlejeme a necháme odkvapkať. Suchú ryžu rozložíme na tanier, doprostred dáme medové stehno a prelejeme vypečenou šťavou.