Medové rezne nerezne
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 28006x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | bravčová stehno |
marináda: | |
1 lyžica | ocot |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | sójová omáčka |
50 g | olej |
1 lyžica | worcesterská omáčka |
2 lyžice | tmavý med |
1/2 lyžičky | mletý zázvor |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
zelenina | |
podľa potreby: | |
olej na pečenie |
Postup prípravy receptu
Na marinádu zmiešame olej, tmavý med, sójovú a worcestrovou omáčku, ocot, rozdrviť cesnak a zázvor. Marinádu privedieme k varu a potom necháme vychladiť. Bravčovú stehno nakrájame na menšie rezne. Tie naklepeme, osolíme, okoreníme a cez noc naložíme do marinády. Druhý deň naložené mäso naskladáme do olejom vymazaného pekáča a domäkka upečieme. Medové rezky neřízky podávame so zemiakmi a obložené zeleninou.