Medové perníčky pani Svobodovej
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 139059x
Recept na báječné perníčky mám od pani Svobodovej dlho a nikdy nesklamali
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 ks | vajcia (väčšie) |
300 g | cukor múčka |
200 g | tekutý med |
1/2 balíčku | korenie medový perník |
750 g | hladká múka |
1,5 dkg | jedlá soda |
poleva: | |
5 kvapiek | citrónová šťava |
1 ks | bielok |
200 g | cukor múčka |
1 lyžička | solamyl |
Postup prípravy receptu
Zo všetkých uvedených ingrediencií spracujeme dôkladne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa odležať. Druhý deň pred spracovaním vyberieme aspoň hodinu vopred, aby cesto získalo izbovú teplotu. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát o sile asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vianočné tvary, skladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 20 minút. Ešte horúce perníčky potierame rozšľahaným žĺtkom s pár kvapkami vody. Vychladnuté perníčky zdobíme bielkovou poľavovať, ktorú si pripravíme v miske takto: vymiešame bielok s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nakoniec solamyl a trieme tak dlho, kým nie je poleva hladká a hustá, že s ňou ide zdobiť. Hotové medové perníčky pani Svobodovej naskladáme do papierovej krabice a necháme v chlade rozležet. Sú vynikajúce.