Medové kurča s mandľami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 127509x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | pór |
2 ks | kuracie prsné rezne |
mletá škorica | |
olej | |
1 lyžica | sójová omáčka |
150 g | zeler |
2 lyžičky | med |
mleté čierne korenie | |
50 g | sekané mandle |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie rezne podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Potom je nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Mandle nasekáme. V panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom rezančeky. Pridáme zeler, pór, sójovú omáčku a mandle. Všetko na miernom ohni dusíme do zmäknutia zeleru. Nakoniec pridáme škoricu, med a zľahka premiešame, aby vôňa prenikli do pokrmu. Medové kurča s mandľami podávame ihneď. Najlepšie je len s čerstvou zeleninou.