Medové kuracie kúsky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 11653x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | med |
1 lyžica | hladká múka |
1 - 2 lyžíc | granulovaný cesnak |
1 lyžička | soľ |
1 ks | veľká cibuľa |
500 g | kuracie mäso |
2 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Kuracie mäso (prsné rezne) nakrájame na širšie rezance. Ryžu uvaríme v slanej vode s lyžicou oleja domäkka. Na oleji (slnečnicový, kukuričný) orestujeme cibuľku až do svetlo hneda. Pridáme rezance mäsa, posypeme soľou i cesnakom a mäso za občasného premiešania opečieme až dohneda. Mäso zaprášime múkou, premiešame a múku orestujeme. Zmes podľa potreby riedime vodou zvyšnú po varenie ryže, asi 2 - 3 naberačky. Zmes prevaríme 10 minút a prilejeme med, ktorý necháme iba prehriať. Medové kuracie kúsky podávame s ryžou.