Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medové jabĺčka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21783x
Medové jabĺčka

Teplá jabĺčka s medom, škoricou a klinčekmi.

vytlačiť recept Medové jabĺčka
recept Medové jabĺčka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks klinček
1 lyžička mletá škorica
2 lyžice med
1 ks celá škorica
10 ks jablko

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Jablká olúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky, opláchneme a nasypeme do vyššieho hrnca. Zalejeme vodou tak, aby jabĺčka bola úplne ponorená, ale nad nimi zostalo ešte dosť miesta, pretože horúca jablčná pena "vybehne". Pridáme klinčeky, celú aj mletú škoricu a uvedieme do varu. Počas varenia niekoľkokrát opatrne premiešame, aby sa jabĺčka vymenila a rovnomerne varila. Ak tak neurobíme, spodná jabĺčka budú rozvarená a vrchný, ktorá ochutnávame, budú mäkká. Varíme, podľa veľkosti kociek, asi 10 minút. Med pridávame až ako posledný, asi 2 minúty pred koncom varenia. Medová jabĺčka podávame teplá deťom ako maškrtu, ale rovnako tak ich môžeme nechať vychladiť a konzumovať studená alebo ako kompót. Na 2 jablká dávam jeden klinček a na 5 jabĺk plnú lyžicu medu.

Komentáre k receptu Medové jabĺčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty