Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medová kapusta

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 40617x
Medová kapusta

Ak máte radi sladkokyslej kapusty, môžete vyskúšať recept, kde je cukor nahradený medom.

vytlačiť recept Medová kapusta
recept Medová kapusta
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hladká múka (vrchovatá)
2+1+1 lyžíc med
1 lyžica drvená rasca
2 lyžice sadlo
1 pohár sterilizované kapusta
1 ks citrón
1 ks veľká cibuľa
soľ
horúca voda
100 ml voda

Postup prípravy receptu

Ja používam sterilizovanej kapusty z pohára, ale rovnako tak môžete použiť aj čerstvé biela kapusta, ktoré si nakrájate. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme masť, necháme ho rozpustiť a potom vsypeme cibuľu. Cibuľu necháme zozlatne a potom k nej za stáleho miešania pridáme med, necháme ho rozpustiť a základ privedieme do varu. Potom prisypeme kapusty aj so šťavou, ochutíme rascou a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Ak je potreba, prilievame len horúcu vodu. Potom kapusta ochutnáme - musí byť na skus mäkké. Do vriaceho kapusty pridáme med, citrónovú šťavu a dochutíme soľou. Vo vode si rozmiešame múku a kapustu zalejeme. Ešte 10 - 15 minút prehrejeme. Ak máme radšej kapusty sladší, môžeme ešte aj na záver vmiešať med. Medové kapusta podávame s medovou kačicou a žemľovou knedľou.

Komentáre k receptu Medová kapusta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty