Medová kapusta
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 41186x
Ak máte radi sladkokyslej kapusty, môžete vyskúšať recept, kde je cukor nahradený medom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 pohár | sterilizované kapusta |
1 ks | citrón |
1 ks | veľká cibuľa |
soľ | |
horúca voda | |
100 ml | voda |
1 lyžica | hladká múka (vrchovatá) |
2+1+1 lyžíc | med |
1 lyžica | drvená rasca |
2 lyžice | sadlo |
Postup prípravy receptu
Ja používam sterilizovanej kapusty z pohára, ale rovnako tak môžete použiť aj čerstvé biela kapusta, ktoré si nakrájate. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme masť, necháme ho rozpustiť a potom vsypeme cibuľu. Cibuľu necháme zozlatne a potom k nej za stáleho miešania pridáme med, necháme ho rozpustiť a základ privedieme do varu. Potom prisypeme kapusty aj so šťavou, ochutíme rascou a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Ak je potreba, prilievame len horúcu vodu. Potom kapusta ochutnáme - musí byť na skus mäkké. Do vriaceho kapusty pridáme med, citrónovú šťavu a dochutíme soľou. Vo vode si rozmiešame múku a kapustu zalejeme. Ešte 10 - 15 minút prehrejeme. Ak máme radšej kapusty sladší, môžeme ešte aj na záver vmiešať med. Medové kapusta podávame s medovou kačicou a žemľovou knedľou.