Medová kačica na hruškách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 52465x
Na Boží hod sa v našej domácnosti tradične pečie kačica. Ponúkam vám jeden osvedčený recept, ktorý treba tento rok vyskúšate aj vy
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 guličiek | celý korenie |
4 ks | klinček |
3 lyžice | med |
2 ks | väčšie cibule |
1 ks | kačica |
4 ks | pevné hrušky |
soľ | |
na potření: | |
2 lyžice | med |
náplň: | |
1/4 lyžičky | rozmarín |
1/4 lyžičky | tymián |
8 ks | klinček |
Postup prípravy receptu
Kačicu dôkladne prosolíme a potrieme medom. Cibuľa olúpeme a nakrájame na silnejšie půlkolečka. Umyté hrušky rozpolíme a vykrojíme semien. Tri polovičky hrušiek vložíme do kačice. Pridáme tymian, rozmarín i klinčeky a kačicu dôkladne zašijeme. Na dno ľahko olejom vymazaného pekáča nasypeme cibuľu, rozhodíme korenie a položíme kačicu. Pekáč prikryjeme av predhriatej rúre pečieme 30 minút na 160 ° C. Potom kačicu podlejeme trochou vody a pečieme 30 minút na 150 ° C. Po hodine pečenia pridáme zvyšok hrušiek nakrájaných na osminky aj klinček a pečieme ďalších 45 minút. Potom pekáč odklopíte, zvýšime teplotu na 180 ° C, kačicu potrieme medom a za občasného podlievania výpekom kačicu dopečieme dozlatista. Medovú kačicu na hruškách naporcuje. Ako prílohu podávame opečené (cesnakovej) zemiaky, ale pokojne môžete servírovať aj knedlo-zelo.