Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medová kačica na hruškách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52465x
Medová kačica na hruškách

Na Boží hod sa v našej domácnosti tradične pečie kačica. Ponúkam vám jeden osvedčený recept, ktorý treba tento rok vyskúšate aj vy

vytlačiť recept Medová kačica na hruškách
recept Medová kačica na hruškách sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 guličiek celý korenie
4 ks klinček
3 lyžice med
2 ks väčšie cibule
1 ks kačica
4 ks pevné hrušky
soľ

na potření:

2 lyžice med

náplň:

1/4 lyžičky rozmarín
1/4 lyžičky tymián
8 ks klinček

Postup prípravy receptu

Kačicu dôkladne prosolíme a potrieme medom. Cibuľa olúpeme a nakrájame na silnejšie půlkolečka. Umyté hrušky rozpolíme a vykrojíme semien. Tri polovičky hrušiek vložíme do kačice. Pridáme tymian, rozmarín i klinčeky a kačicu dôkladne zašijeme. Na dno ľahko olejom vymazaného pekáča nasypeme cibuľu, rozhodíme korenie a položíme kačicu. Pekáč prikryjeme av predhriatej rúre pečieme 30 minút na 160 ° C. Potom kačicu podlejeme trochou vody a pečieme 30 minút na 150 ° C. Po hodine pečenia pridáme zvyšok hrušiek nakrájaných na osminky aj klinček a pečieme ďalších 45 minút. Potom pekáč odklopíte, zvýšime teplotu na 180 ° C, kačicu potrieme medom a za občasného podlievania výpekom kačicu dopečieme dozlatista. Medovú kačicu na hruškách naporcuje. Ako prílohu podávame opečené (cesnakovej) zemiaky, ale pokojne môžete servírovať aj knedlo-zelo.

Komentáre k receptu Medová kačica na hruškách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty