Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Medová jablčná bábovka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23232x
Medová jablčná bábovka

Blížiace sa Vianoce si môžeme už teraz navodiť vôňou z medovej perníkovej bábovky.

vytlačiť recept Medová jablčná bábovka
recept Medová jablčná bábovka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky Škorica
1 balíček prášok do perníka
1/2 hrnku voda
2 lyžice Granko
1 hrnek cukor krupica
2 ks vajcia
1 hrnek strúhané jablko
2 hrnky polohrubá múka
4 lyžice med
1/2 hrnku olej
2 lyžice kandizované čerešne
1 hrnek hladká múka

na ozdobu:

jablko
1 balíček škoricový cukor

Postup prípravy receptu

V mise zmiešame všetky sypké suroviny - oba druhy múky, cukor, Granko (prípadne instantný kakao), prášok do perníku i škoricu. Do zmesi rozbi vajcia a prilejeme olej, vlažnú vodu a tekutý med. Premiešame. Kandizované čerešne nakrájame na štvrťky, zmiešame s jablkami a zapracujeme do cesta. Cesto dôkladne prepracujeme. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a polohrubú múkou vysypanej formy a cesto nahrnieme od stredu smerom k okrajom formy. Vložíme do stredne (165 ° C) vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 50 - 60 minút. Špajlí vyskúšame, či je cesto upečené. 10 minút pred dopečením môžeme formu prekryť kusom alobalu. Hotovú bábovku necháme čiastočne vychladnúť, potom ju vyklopíme, ozdobíme tenkými plátkami jabĺk a posypeme škoricovým cukrom. 1 hrnček = 250ml

Komentáre k receptu Medová jablčná bábovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty