Medová jablčná bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 23232x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | Škorica |
1 balíček | prášok do perníka |
1/2 hrnku | voda |
2 lyžice | Granko |
1 hrnek | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
1 hrnek | strúhané jablko |
2 hrnky | polohrubá múka |
4 lyžice | med |
1/2 hrnku | olej |
2 lyžice | kandizované čerešne |
1 hrnek | hladká múka |
na ozdobu: | |
jablko | |
1 balíček | škoricový cukor |
Postup prípravy receptu
V mise zmiešame všetky sypké suroviny - oba druhy múky, cukor, Granko (prípadne instantný kakao), prášok do perníku i škoricu. Do zmesi rozbi vajcia a prilejeme olej, vlažnú vodu a tekutý med. Premiešame. Kandizované čerešne nakrájame na štvrťky, zmiešame s jablkami a zapracujeme do cesta. Cesto dôkladne prepracujeme. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a polohrubú múkou vysypanej formy a cesto nahrnieme od stredu smerom k okrajom formy. Vložíme do stredne (165 ° C) vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 50 - 60 minút. Špajlí vyskúšame, či je cesto upečené. 10 minút pred dopečením môžeme formu prekryť kusom alobalu. Hotovú bábovku necháme čiastočne vychladnúť, potom ju vyklopíme, ozdobíme tenkými plátkami jabĺk a posypeme škoricovým cukrom. 1 hrnček = 250ml