Mechuriny
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 55215x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
3 lyžice | cukor krupica |
150 g | maslo |
250 g | polohrubá múka |
250 ml | mlieko |
1 ks | vajcia |
drobenka: | |
100 g | maslo |
150 g | polohrubá múka |
150 g | cukor krupica |
náplň: | |
slivky |
Postup prípravy receptu
Z múky, mlieka, vajcia, cukru, masla a droždia zarobíme cesto, ktoré sa nelepí. Cesto necháme vykysnúť. Pripravíme si posýpku z múky, cukru a masla. Slivky umyjeme a vykôstkujeme. Z vykysnutého cesta vykrajujeme menšie bochníky. Do každého bochníky zabalíme slivky, potom namočíme vždy z jednej strany do vajíčka a do odrobinky. Měchuřiny pokladáme na pečící papier a potom dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené měchuřiny podávame vychladnuté ku káve.