Mazanec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 27506x
Výborný a tradičnú recept. Cesto si pripravujem v domácej pekárni a potom pečiem v rúre.
Recept na 8 porcií.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 g | droždie |
11 dkg | hera |
3 ks | žĺtok |
500 g | polohrubá múka |
11 dkg | cukor krupica |
1 štipka | soľ |
1 ks | vanilkový cukor |
250 ml | mlieko |
podľa chuti: | |
lúpané mandle | |
hrozienka |
Postup prípravy receptu
Premiešame žĺtky, cukor, rozpustenú Heru a pridáme múku, kvások a vlažné mlieko, vanilkový cukor a miešame tak dlho, až sa nám začnú tvoriť bublinky. Potom pridáme nasekané mandle a hrozienka a spracujeme. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto spracujeme na bochník a urobíme v strede kríž. Necháme znovu kysnúť na plechu a potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami. Mazanec pečieme asi 20 minút na 180 ° C a potom 25 minút na 120 ° C. Upečený mazanec jeme tak, ako máme radi.