Mazanec z domácej pekárne
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 146007x
Neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom. Domáca pekáreň nám jeho výrobu uľahčí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
600 g | polohrubá múka |
250 ml | mlieko |
1 lyžička | citrónová kôra |
30 g | droždie |
100 g | Hera |
1 balíček | vanilkový cukor |
70 g | sekané mandle |
soľ | |
100 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
50 g | mandle |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Heru si rozpustíme a necháme vychladnúť. Do pekárne dáme mlieko, rozšľahané vajcia, rozpustený tuk, štipku soli, cukor, vanilkový cukor, múku, citrónovú kôru a nakoniec nadrobíme droždia. Zapneme program cesto a po zvukovom signálu pridáme sekané mandle. Za hodinu a päťdesiat minút máme pripravené a vykysnuté cesto. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Z cesta vytvarujeme dva bochníky, ktoré na plechu ešte necháme chvíľu kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými mandľami, uprostred do kríža nastřihneme a dáme piecť. Po štvrť hodine pečenia zakryjeme mazanca alobalom, teplotu stiahneme na 150 ° C a dopekáme ešte 25 minút. Hotové mazanca môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávame.