Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mazanec z domácej pekárne

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146007x
Mazanec z domácej pekárne

Neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom. Domáca pekáreň nám jeho výrobu uľahčí.

vytlačiť recept Mazanec z domácej pekárne
recept Mazanec z domácej pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

600 g polohrubá múka
250 ml mlieko
1 lyžička citrónová kôra
30 g droždie
100 g Hera
1 balíček vanilkový cukor
70 g sekané mandle
soľ
100 g cukor krupica
2 ks vajcia

na ozdobu:

50 g mandle

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Heru si rozpustíme a necháme vychladnúť. Do pekárne dáme mlieko, rozšľahané vajcia, rozpustený tuk, štipku soli, cukor, vanilkový cukor, múku, citrónovú kôru a nakoniec nadrobíme droždia. Zapneme program cesto a po zvukovom signálu pridáme sekané mandle. Za hodinu a päťdesiat minút máme pripravené a vykysnuté cesto. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Z cesta vytvarujeme dva bochníky, ktoré na plechu ešte necháme chvíľu kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými mandľami, uprostred do kríža nastřihneme a dáme piecť. Po štvrť hodine pečenia zakryjeme mazanca alobalom, teplotu stiahneme na 150 ° C a dopekáme ešte 25 minút. Hotové mazanca môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávame.

Komentáre k receptu Mazanec z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty