Mäsový závin z lístkového cesta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 59989x
Zostalo vám pečené alebo varené kuracie mäso? Pripravíme z neho závin plnený zmesou kuracieho mäsa a šampiňónov.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
1 svazeček | jarná cibuľka |
300 g | varené kuracie mäso |
200 g | šampiňóny |
na ozdobu: | |
sezamové semienko | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na kolieska. Varené alebo pečené mäso nakrájame na drobné kúsky. Na oleji podusíme šampiňóny a cibuľku. Vmiešame nakrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme. Z lístkového cesta vyvaľkáme plát, na ktorý poukladáme vrstvu vychladnutej zmesi z kurčaťa a šampiňónov. Zviniete do závinu a potrieme rozšľahaným vajce. Osolíme a posypeme sezamovým semienkom. Pečieme v horúcej rúre predhriatej ružova. Plnený masový závin z lístkového cesta podávame teplý. Vhodným doplnkom je čerstvá zelenina.