Mäsový toast na späsob tataráku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65288x
Recept na prípravu teplého masového toastu, ktorý chuťovo pripomína tatársky biftek. Výborne chutí aj studený. Môžeme ho podávať ako večeru alebo chuťovku pri posedení s priateľmi.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | majonéza |
300 g | mleté zadné hovädzie mäso |
1 lyžička | worcesterová omáčka |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | veľká červená cibuľa |
3 lyžice | sladký kečup |
na ozdobu: | |
vňať póru | |
na potření: | |
cesnak | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
mleté biele korenie | |
mletá sladká paprika | |
chilli korenie | |
podľa potreby: | |
soľ | |
olej | |
príloha: | |
6 plátkov | chleba |
Postup prípravy receptu
Mleté hovädzie mäso premiešame s majonézou, korením, soľou a nasekanú chilli paprikou. Necháme odležať v chlade asi 30 minút. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame. Vňať póru očistíme a nakrájame na kolieska. Chleba nakrájame na plátky, ktoré opečieme na oleji. Hrianky potrieme strúčikom cesnaku. V hlbšej panvici necháme na oleji speniť cibuľku a cesnak. Vložíme mleté hovädzie mäso a dusíme domäkka. Keď šťava vyfúkne, dochutíme zmes kečupom a worcestrem. Podľa chuti ešte vmiešame mleté biele korenie, sladkú mletú papriku, chilli korenie a podľa potreby prisolíme. Mäsovú zmes podávame s hriankou a zdobíme pokrájanými pórom.