Mäsový pekáčik
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 3416x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracia pečeň |
diabolská zmes | |
20 dkg | údený bôčik |
1/2 kg | bravčové pliecka |
20 dkg | údené pliecka |
1 - 2 ks | cibula |
2 - 3 ks | zelená paprika |
koreniaca zmes na ražnenie | |
mletý farebný korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda alebo vývar na podliaty |
Postup prípravy receptu
Pečeň a bravčové pliecka očistíme a nakrájame na kúsky. Rovnako nakrájame údené mäso a bôčik. Cibuľu olúpeme a nasekáme na mesiačiky alebo na kolieska. Papriku zbavenú stredu nakrájame na prúžky alebo kocky. Do pekáča všetko striedavo navrstvíme, prosypáváme soľou, korením a koreniacou zmesou. Potom už len masový pekáčik podlejeme a pečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Masový pekáčik je výbornou pochúťkou pre všetky mäsožravce. Podávame s chlebom, zemiaky, ale pokojne aj s ryžou.