Mäsovo-zeleninové haluška
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 44176x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | hubové korenie |
20 g | chudá slanina |
1 ks | uvarená petržlen |
2 lyžičky | granulovaný cesnak |
bylinková soľ | |
2 ks | uvarená mrkva |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
uvarené kuracie mäso na polievku | |
krupica na zahustenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso oberte a spolu s chudú slaninou nakrájame na jemno. Mrkva a petržlen roztlačíme v miske vidličkou a pridáme pokrájané mäso. Riadne premiešame, pridáme vajcia, ochutíme granulovaným cesnakom, hubovým korením a bylinkovou soľou. Zahustíme krupicou. Z Cestíčka tvarujeme guľky alebo lyžičkou vykrajujeme halušky a uvaríme v kuracím vývaru. Polievku s mäso-zeleninovými halušky ešte doplníme zeleninou.