Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové vyprážané valčeky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5415x
Mäsové vyprážané valčeky

Rýchle a netradičné pohostenie pre hostí, ale aj dobrota pre rodinku.

vytlačiť recept Mäsové vyprážané valčeky
recept Mäsové vyprážané valčeky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks lístkové cesto (rozvalený plát)

na potření:

vajcia

náplň:

tymián
cesnak
zelená petržlenová vňať
15 dkg eidam
20 dkg mleté mäso
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Mleté mäso okoreníme tymiánom, prelisovaným cesnakom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme eidam nastrúhaný nahrubo. Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru kolesa, ktoré rozdelíme asi na 8 dielov. Na každý diel na väčšiu stranu dáme trochu mäsovej zmesi a zarolujeme ako rožok. Strany si zahýbáme dovnútra, aby zmes nevytekala. Každý kúsok potrieme vajíčkom a smažíme vo väčšom množstve oleja dozlatista. Necháme odkvapkať na obrúsku. Masove valčeky môžeme dať piecť aj na plech vyložený papierom na pečenie do rúry. Pečieme dozlata.

Komentáre k receptu Mäsové vyprážané valčeky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty