Mäsové špízy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 140688x
Pochutnajte si na špíz z bravčového a kuracieho mäsa. Ich príprava nie je vôbec zložitá.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | paprika (červená) |
8 ks | cibule (malá) |
1 ks | paprika (zelená) |
3 ks | papriková klobása |
olej | |
500 g | kuracie mäso |
1 ks | paprika (žltá) |
500 g | bravčové mäso |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso opláchneme a rozkrájame na väčšie kúsky, ale nie príliš silné, aby sa prepieklo. Zeleninu očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na silnejšie kolieska. Klobásy tiež na kolieska. Na špajle striedavo napichujeme bravčové mäso, cibuľu, klobásu, papriku a mäso kuracie. Toto poradie opakujeme a špízy si urobíme ľubovoľne veľké. Napíchané špízy potom mašlovačku potrieme olejom a posypeme korením. Korenie môžete zvoliť svoje obľúbené, nemusí to byť len korenie grilovacie. Pripravené mäsové špízy necháme v chlade aspoň 30 minút uležať. Čím dlhšie, tým lepšie. Trebárs aj do druhého dňa. Uleželé masové špízy pečieme vo vymastenom pekáči, kým mäso nezmäkne a nezíska farbu a kôrku. Čas pečenia je asi 60 minút. Počas pečenia masovej špízy obraciame, prípadne trochou vody podlievame. Upečené masové špízy podávame so zemiakmi alebo hranolky, chutia ale is ryžou.