Mäsové rolky
- hlavné chody
- polská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 61656x
Bravčové mäso s náplňou z údenín a zeleniny. Najlepšie prílohou sú zemiakové halušky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | bravčové mäso |
1 ks | klobása |
ocot | |
korenie | |
1 ks | cibula |
soľ | |
1 pohár | nakladané uhorky |
4 lyžice | horcica |
pšeničná múka | |
500 g | bôčik |
1 pohár | červenej kapusty |
1 kelímok | smotana |
príloha: | |
pšeničná múka | |
1 ks | vajcia |
1 kg | zemiaky |
zemiaková múčka | |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme a rozšťoucháme, necháme ich vychladnúť a potom do nich pridáme zemiakovú múčku, trochu pšeničnej múky, vajcia a trošku soli. Z hmoty ľahko vymodelujeme halušky - malé knedličky - s jamkami, kam sa neskôr naleje šťava. Príprava plnky: Červená kapusta nakrájame, povaríme, pridáme nakrájaný bôčik, korenie, soľ a nakoniec, keď sa všetko začne variť, prilejeme ocot. Bravčové mäso nakrájame, naklepeme paličkou a pripravíme si náplň. Tú tvorí nakrájaná cibuľa, klobása, bôčik a nakladaná uhorka. Náplň nakladieme na plát mäsa a zabalíme rolku, potom ju pomažte horčicou, osolíme, okoreníme a začneme smažiť. Keď sa mäso vypečie, je dobré ho podlievať. Keď sú rolky hotové, do zvyšné šťavy pridáme múku, vodu a smotanu. Šťavu chvíľu povaríme a potom jej môžeme zalievať halušky - knedličky.