Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové rolky

  • hlavné chody
  • polská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60434x
Mäsové rolky

Bravčové mäso s náplňou z údenín a zeleniny. Najlepšie prílohou sú zemiakové halušky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Mäsové rolky
recept Mäsové rolky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 pohár nakladané uhorky
4 lyžice horcica
pšeničná múka
500 g bôčik
1 pohár červenej kapusty
1 kelímok smotana
1 kg bravčové mäso
1 ks klobása
ocot
korenie
1 ks cibula
soľ

príloha:

1 ks vajcia
1 kg zemiaky
zemiaková múčka
1 štipka soľ
pšeničná múka

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme a rozšťoucháme, necháme ich vychladnúť a potom do nich pridáme zemiakovú múčku, trochu pšeničnej múky, vajcia a trošku soli. Z hmoty ľahko vymodelujeme halušky - malé knedličky - s jamkami, kam sa neskôr naleje šťava. Príprava plnky: Červená kapusta nakrájame, povaríme, pridáme nakrájaný bôčik, korenie, soľ a nakoniec, keď sa všetko začne variť, prilejeme ocot. Bravčové mäso nakrájame, naklepeme paličkou a pripravíme si náplň. Tú tvorí nakrájaná cibuľa, klobása, bôčik a nakladaná uhorka. Náplň nakladieme na plát mäsa a zabalíme rolku, potom ju pomažte horčicou, osolíme, okoreníme a začneme smažiť. Keď sa mäso vypečie, je dobré ho podlievať. Keď sú rolky hotové, do zvyšné šťavy pridáme múku, vodu a smotanu. Šťavu chvíľu povaríme a potom jej môžeme zalievať halušky - knedličky.

Komentáre k receptu Mäsové rolky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty