Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové placky v mandľovom cestíčku

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7504x
Mäsové placky v mandľovom cestíčku

Placky z mletého mäsa vyprážané v mandľovom cestíčku podávame ako teplú chuťovku k vínu alebo pivu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Mäsové placky v mandľovom cestíčku
recept Mäsové placky v mandľovom cestíčku
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g jarná cibuľka
3 lyžice solamyl
300 g mleté bravčové mäso
1 lyžica kečup
300 g zadné hovädzie mäso
6 ks čierne olivy
1 lyžička horcica
100 g mandle

cestíčko:

3 lyžice polohrubá múka
3 ks vajcia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Hovädzie zadné mäso pomelieme a premiešame s mletým bravčovým. Jarnú cibuľku očistíme a jemne usekáme. Olivy necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky. Masovú zmes osolíme, okoreníme, ochutíme kečupom, horčicou, premiešame s olivami, cibuľkou a solamylom. Z vajec a múky vymiešame cestíčko. Mandle sparíme, olúpeme a nasekáme nahrubo. Z mäsovej zmesi tvoríme placky alebo šišky, ktoré máčame v cestíčku, obaľujeme v sekaných mandliach a smažíme na oleji dozlatista. Masove placky v mandľovom cestíčku môžeme podávať ako chuťovku alebo hlavný pokrm so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Mäsové placky v mandľovom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty