Mäsové placky v mandľovom cestíčku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7504x
Placky z mletého mäsa vyprážané v mandľovom cestíčku podávame ako teplú chuťovku k vínu alebo pivu.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | jarná cibuľka |
3 lyžice | solamyl |
300 g | mleté bravčové mäso |
1 lyžica | kečup |
300 g | zadné hovädzie mäso |
6 ks | čierne olivy |
1 lyžička | horcica |
100 g | mandle |
cestíčko: | |
3 lyžice | polohrubá múka |
3 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Hovädzie zadné mäso pomelieme a premiešame s mletým bravčovým. Jarnú cibuľku očistíme a jemne usekáme. Olivy necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky. Masovú zmes osolíme, okoreníme, ochutíme kečupom, horčicou, premiešame s olivami, cibuľkou a solamylom. Z vajec a múky vymiešame cestíčko. Mandle sparíme, olúpeme a nasekáme nahrubo. Z mäsovej zmesi tvoríme placky alebo šišky, ktoré máčame v cestíčku, obaľujeme v sekaných mandliach a smažíme na oleji dozlatista. Masove placky v mandľovom cestíčku môžeme podávať ako chuťovku alebo hlavný pokrm so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.