Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové pirohy

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 46701x
Mäsové pirohy

Veľmi dobré pohostenie, ale hodí sa aj na obed či teplú večeru. Dobré teplej aj studenej.

vytlačiť recept Mäsové pirohy
recept Mäsové pirohy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

25 g tuk na pečenie
300 g polohrubá múka
1 lyžička soľ
1 ks vajcia
21 g droždie (pol kocky)
100 ml mlieko

na ozdobu:

strúhaný syr

na potření:

vajcia

náplň:

korenie
cibula
250 g mleté mäso
kečup
korenie
cesnak
horcica
soľ

Postup prípravy receptu

Na oleji opražíme nasekanú cibuľku. Až zozlatne, pridáme mäso, okoreníme a osolíme. Keď je osmaženej (zosivie), pridáme kečup a horčicu, prelisovaný cesnak podľa chuti, podlejeme vodou a necháme dusiť, kým mäso nezmäkne, potom dochutíme harmóniou chuti a zmes necháme vychladnúť. Do misy dáme múku, doprostred rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalejeme teplým mliekom, po stranách osolíme a necháme vzísť kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme 30 minút kysnúť. Z cesta vyvaľkáme tenký plát, z ktorého robíme pirôžky a plníme masovou zmesou. Potrieme vajcom, posypeme syrom a zostáva už len masové pirohy upiecť. Pečieme je 20 minút na 200 ° C.

Komentáre k receptu Mäsové pirohy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt