Mäsové pirohy
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 48117x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
25 g | tuk na pečenie |
300 g | polohrubá múka |
1 lyžička | soľ |
1 ks | vajcia |
21 g | droždie (pol kocky) |
100 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
strúhaný syr | |
na potření: | |
vajcia | |
náplň: | |
korenie | |
cibula | |
250 g | mleté mäso |
kečup | |
korenie | |
cesnak | |
horcica | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Na oleji opražíme nasekanú cibuľku. Až zozlatne, pridáme mäso, okoreníme a osolíme. Keď je osmaženej (zosivie), pridáme kečup a horčicu, prelisovaný cesnak podľa chuti, podlejeme vodou a necháme dusiť, kým mäso nezmäkne, potom dochutíme harmóniou chuti a zmes necháme vychladnúť. Do misy dáme múku, doprostred rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalejeme teplým mliekom, po stranách osolíme a necháme vzísť kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme 30 minút kysnúť. Z cesta vyvaľkáme tenký plát, z ktorého robíme pirôžky a plníme masovou zmesou. Potrieme vajcom, posypeme syrom a zostáva už len masové pirohy upiecť. Pečieme je 20 minút na 200 ° C.