Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové knedlíčky 2

  • prílohy
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64173x
Mäsové knedlíčky 2

Jedná sa žemlové knedličky s údeným mäsom. Výborne chutia k pečenému kurčaťu alebo kačice.

vytlačiť recept Mäsové knedlíčky 2
recept Mäsové knedlíčky 2
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 dkg údené mäso varené
3 ks vajcia
soľ a korenie
1 ks cibuľa stredná
8 dkg muka hladká
25 dkg bieleho pečiva
2 lyžice maslo alebo
3 lyžice škrobová bozkáva

podľa potreby:

mlieko na navlhčenie

Postup prípravy receptu

Biele pečivo nakrájame na kocky, vložíme do veľkej misy a zvlhčíme mliekom Pridáme vychladnuté údené mäso tiež nakrájané na kocky. Cibuľu jemne usekáme a speníme na masle. Preložíme do misy k pečive a uzenému mäsu a premiešame. Pridáme múku, škrobovú múčku a rozkvedlaná vajcia. Prisolíme a okoreníme. Všetko spojíme v stredne tuhé cesto. Podľa potreby riedime mliekom alebo zahustíme múkou. Teraz namočenýma rukami tvoríme gule vo veľkosti menších tenisových loptičiek a vkladáme opatrne do vriacej vody. Nesmú sa prichytiť na dno hrnca. Od chvíle keď vyplávajú, varíme zvoľna asi 3-4 minúty. Podávame ako prílohu k hydinovému mäsu, alebo iba s duseným kapustou. Knedličky môžeme servírovať i len s duseným či kysaným kapustou.

Komentáre k receptu Mäsové knedlíčky 2 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty