Mäsové knedlíčky 2
- prílohy
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 64011x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 dkg | muka hladká |
25 dkg | bieleho pečiva |
2 lyžice | maslo alebo |
3 lyžice | škrobová bozkáva |
15 dkg | údené mäso varené |
3 ks | vajcia |
soľ a korenie | |
1 ks | cibuľa stredná |
podľa potreby: | |
mlieko na navlhčenie |
Postup prípravy receptu
Biele pečivo nakrájame na kocky, vložíme do veľkej misy a zvlhčíme mliekom Pridáme vychladnuté údené mäso tiež nakrájané na kocky. Cibuľu jemne usekáme a speníme na masle. Preložíme do misy k pečive a uzenému mäsu a premiešame. Pridáme múku, škrobovú múčku a rozkvedlaná vajcia. Prisolíme a okoreníme. Všetko spojíme v stredne tuhé cesto. Podľa potreby riedime mliekom alebo zahustíme múkou. Teraz namočenýma rukami tvoríme gule vo veľkosti menších tenisových loptičiek a vkladáme opatrne do vriacej vody. Nesmú sa prichytiť na dno hrnca. Od chvíle keď vyplávajú, varíme zvoľna asi 3-4 minúty. Podávame ako prílohu k hydinovému mäsu, alebo iba s duseným kapustou. Knedličky môžeme servírovať i len s duseným či kysaným kapustou.