Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 153829x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 g | strúhanka |
soľ | |
500 g | mleté mäso |
1 - 2 ks | vajcia |
mletý korenie | |
omáčka: | |
bazalka | |
soľ | |
2 plechovky | paradajkový pretlak |
citrónová šťava | |
2 lyžice | hladká múka |
tymián | |
cukor krupica | |
1 ks | cibula |
1 kocka | mäsový vývar |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso osolíme, okoreníme a so strúhankou a vajciami spojíme do hmoty, z ktorej tvoríme guľôčky. Tie potom na rozpálenom oleji zo všetkých strán dobre opečieme. Hotové vyberieme na misu. Cibuľu olúpeme a najemno nasekáme. Vsypeme ju do výpeku po mäse a zesklovatíme. Potom ju zaprášime múkou, osmažíme a podlejeme mäsovým vývarom. Do stredne tmavé omáčky pridáme drhnuté korenie, pyré a 15 až 20 minút povaríme. Podľa svojej chuti osladíme, alebo okyselíme a dosolíme. Pred koncom varenia pridáme mäsové guličky na prehriatie a podávame. Vhodnou prílohou sú cestoviny, alebo klasický žemľové knedle.
Komentáre k receptu Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (1 komentár)
-
Vaše méno
15.September 2016 16:37
Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable? kdfkkkebbgcfddea