Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 153829x
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Trocgu zrýchlená a upravená klasika, ale aj tak moc dobrá.

vytlačiť recept Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
recept Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 g strúhanka
soľ
500 g mleté mäso
1 - 2 ks vajcia
mletý korenie

omáčka:

bazalka
soľ
2 plechovky paradajkový pretlak
citrónová šťava
2 lyžice hladká múka
tymián
cukor krupica
1 ks cibula
1 kocka mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Mleté mäso osolíme, okoreníme a so strúhankou a vajciami spojíme do hmoty, z ktorej tvoríme guľôčky. Tie potom na rozpálenom oleji zo všetkých strán dobre opečieme. Hotové vyberieme na misu. Cibuľu olúpeme a najemno nasekáme. Vsypeme ju do výpeku po mäse a zesklovatíme. Potom ju zaprášime múkou, osmažíme a podlejeme mäsovým vývarom. Do stredne tmavé omáčky pridáme drhnuté korenie, pyré a 15 až 20 minút povaríme. Podľa svojej chuti osladíme, alebo okyselíme a dosolíme. Pred koncom varenia pridáme mäsové guličky na prehriatie a podávame. Vhodnou prílohou sú cestoviny, alebo klasický žemľové knedle.

Komentáre k receptu Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (1 komentár)

  • Vaše méno 15.September 2016 16:37

    Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable? kdfkkkebbgcfddea

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty