Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové guľôčky v medovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24587x
Mäsové guľôčky v medovej omáčke

Chutný pokrm, ktorý je vhodný aj pre deti.

vytlačiť recept Mäsové guľôčky v medovej omáčke
recept Mäsové guľôčky v medovej omáčke sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mleté mäso
2 lyžice krémžská horčica
2 lyžice med
1 kelímok kyslá smotana
1 kocka masox
2 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

vajcia
strúhanka

Postup prípravy receptu

Mleté mäso ochutíme podobne ako na fašírky (soľ, korenie, cesnak, vajíčko, strúhanka). Cibuľu nepridávam, pretože sa potom horšie vytvára guľôčky. Z mletého mäsa vytvoríme guľky. Medzitým si v malom kastrůlku pripravíme vývar z kocky masoxu, do ktorého po zahriatí pridáme 2 polievkové lyžice medu a 2 lyžice krémžské horčice. Guličky osmažíme na panvici, potom zalejeme vývarom, ktorý necháme spolu s guličkami povariť, potom zahustíme kyslou smotanou. A tým máme hotovo. Mäsové guľky v medovej omáčke podávame s cestovinami.

Komentáre k receptu Mäsové guľôčky v medovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty