Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové guľôčky Stroganov

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133597x
Mäsové guľôčky Stroganov

Dobrôtky z mletého hovädzieho s cestovinami a omáčkou.

vytlačiť recept Mäsové guľôčky Stroganov
recept Mäsové guľôčky Stroganov sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2-3 lyžičiek dijonská horčica
60 ml biele víno
250 g malé šampiňóny
2-3 lyžíc hladká múka
50 g maslo
2 strúčiky cesnak
125 ml hovädzí vývar
2 lyžice paradajkový pretlak
štipiek mleté čierne korenie
1 lyžička sladká paprika
2 lyžice olej
750 g mleté chudé hovädzie mäso
185 g kyslá smotana
1 ks cibula

príloha:

500 g cestoviny Macaroni (krátke trubičky)

Postup prípravy receptu

Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale, scedíme a udržujeme v teple. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Šampiňóny utrieme mokrou utierkou, podľa potreby očistíme a přepůlíme. Mleté mäso zmiešame s cesnakom, soľou a drveným korením. Tvarujeme guličky a obaľujeme ich v zmesi múky, sladkej papriky a mletého čierneho korenia. V panvici rozohrejeme olej s polovicou masla a guľôčky v ňom postupne opečieme (pri strednej teplote). Na zvyšnom masle speníme cibuľu, pridáme šampiňóny a podusíme. Potom zalejeme vývarom s paradajkovým pretlakom, horčicou a vínom. Do omáčky vložíme mäsové guľky, privedieme k varu, znížime teplotu a 5 minút za občasného miešania povaríme. Ochutnáme, prípadne prisolíme a nakoniec vmiešame kyslú smotanu. Cestoviny upravíme na taniere, pridáme mäsové guľky s omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Mäsové guľôčky Stroganov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty