Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsové canelloni

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26026x
Mäsové canelloni

Cestovinové trubičky Canelloni, plnené ochuteným mletým mäsom so slaninou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Mäsové canelloni
recept Mäsové canelloni
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice paradajková omáčka s olivami
150 ml smotana na varenie
150 g eidam
250 g canelloni alebo schiaffoni
150 ml vývar

náplň:

1 lyžička solamyl
2 lyžice usekaná petržlen
100 g anglická slanina
1 ks vajcia
3 strúčiky cesnak
500 g mleté mäso

podľa chuti:

soľ
1 lyžička sušené oregano
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Bylinky umyjeme a jemne usekáme. Studený vývar premiešame so smotanou. Syr nastrúhame najemno. Slaninu rozdelíme na polovicu. Časť plátkov odložíme stranou a druhú nakrájame na jemné kocky. Mäsová náplň: Mleté mäso premiešame so slaninou, cesnakom, petržlenom, korením a osolíme. Spojíme vajcom a zahustíme solamylom. Dno pekáča alebo zapekacej misy poukladáme plátky slaniny. Cestovinové trubičky canelloni vyplníme pripraveným mäsom av jednej vrstve naukladáme na slaninu. Potrieme kupovanú paradajkovou omáčkou s olivami, zalejeme vývarom so smotanou tak aby cestoviny boli takmer ponorené, pečieme v miernej rúre asi 35 minút. Až sa šťava takmer vydusí, pridáme strúhaný syr a sprudka zapečieme. Masove canelloni podávame horúce s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Mäsové canelloni (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty