Mäsové canelloni
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26026x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | paradajková omáčka s olivami |
150 ml | smotana na varenie |
150 g | eidam |
250 g | canelloni alebo schiaffoni |
150 ml | vývar |
náplň: | |
1 lyžička | solamyl |
2 lyžice | usekaná petržlen |
100 g | anglická slanina |
1 ks | vajcia |
3 strúčiky | cesnak |
500 g | mleté mäso |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 lyžička | sušené oregano |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Bylinky umyjeme a jemne usekáme. Studený vývar premiešame so smotanou. Syr nastrúhame najemno. Slaninu rozdelíme na polovicu. Časť plátkov odložíme stranou a druhú nakrájame na jemné kocky. Mäsová náplň: Mleté mäso premiešame so slaninou, cesnakom, petržlenom, korením a osolíme. Spojíme vajcom a zahustíme solamylom. Dno pekáča alebo zapekacej misy poukladáme plátky slaniny. Cestovinové trubičky canelloni vyplníme pripraveným mäsom av jednej vrstve naukladáme na slaninu. Potrieme kupovanú paradajkovou omáčkou s olivami, zalejeme vývarom so smotanou tak aby cestoviny boli takmer ponorené, pečieme v miernej rúre asi 35 minút. Až sa šťava takmer vydusí, pridáme strúhaný syr a sprudka zapečieme. Masove canelloni podávame horúce s čerstvou zeleninou.