Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mäsová štrúdľa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91795x
Mäsová štrúdľa

Jednoduchý recept na teplý obed, ale aj studenú chuťovku k večernému posedenie.

vytlačiť recept Mäsová štrúdľa
recept Mäsová štrúdľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček lístkové cesto

na ozdobu:

sezamové semienka

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

1 lyžica sekané kapary
200 g šunka
200 g plátkový syr

plnka:

1 lyžica solamyl
400 g mleté mäso
1 ks vajcia
mleté čierne korenie
prelisovaný cesnak
soľ

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme náplň. Spojíme mleté mäso s vajcom a solamylom. Zmes ochutíme soľou, korením, cesnakom alebo aj iným korením podľa vlastnej chuti. Náplň necháme odležať. Lístkové cesto vyvaľkáme a poukladáme plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový syr a nakoniec pripravenú masovú náplň. Všetko posypeme sekanými kaparami a dôkladne zavinieme - vyrobíme štrúdľu, ktorý potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa potreby sezamovým semienkom. Masový štrúdľu pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 40 minút. Tento masový štrúdľu pečiem na chalupe v remosce. Je výborný so zeleninou a zemiakovou kašou, ale aj studený nakrájaný na plátky k vínu.

Komentáre k receptu Mäsová štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty