Mäsová štrúdľa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 91795x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
na ozdobu: | |
sezamové semienka | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
1 lyžica | sekané kapary |
200 g | šunka |
200 g | plátkový syr |
plnka: | |
1 lyžica | solamyl |
400 g | mleté mäso |
1 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
prelisovaný cesnak | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme náplň. Spojíme mleté mäso s vajcom a solamylom. Zmes ochutíme soľou, korením, cesnakom alebo aj iným korením podľa vlastnej chuti. Náplň necháme odležať. Lístkové cesto vyvaľkáme a poukladáme plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový syr a nakoniec pripravenú masovú náplň. Všetko posypeme sekanými kaparami a dôkladne zavinieme - vyrobíme štrúdľu, ktorý potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa potreby sezamovým semienkom. Masový štrúdľu pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 40 minút. Tento masový štrúdľu pečiem na chalupe v remosce. Je výborný so zeleninou a zemiakovou kašou, ale aj studený nakrájaný na plátky k vínu.