Mäso s jablkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 60019x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžičky | karí korenie |
500 ml | voda |
1 lyžička | vegeta |
1 lyžička | solamyl |
2 lyžičky | cukor krupica |
350 g | jablko |
100 g | pór |
soľ | |
600 g | mäso |
1 ks | cibula |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Mäso nakrájame na kocky. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov, rozkrojíme na osminy a potom na plátky. Pór nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso, podlejeme vodou a dusíme do polomäkké. Potom pridáme nakrájané jablká, pór, karí korenie, cukor, vegetu a dusíme domäkka. Na záver mäso s jablkami podľa chuti osolíme, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a miešame do zhustnutia. Mäso s jablkami podávame s varenou ryžou a zeleninovou oblohou.