Mäso s hráškom a mrkvou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 72025x
Rýchly a jednoduchý recept na dusenú mrkvu s hráškom nielen pre deti.
(Recept sa páči celkom 7x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
3 lyžice | citrónová šťava |
2 lyžičky | vegeta |
1 ks | cibula |
500 g | Mrkva |
20 g | maslo |
400 g | mrazený hrášok |
650 g | bravčová pliecko |
1300 ml | voda |
1 lyžička | cukor kryštál |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Mrkva očistíme a nakrájame na kocky. Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu speníme na oleji, pridáme kocky mäsa, chvíľu restujeme. Potom podlejeme polovicou vody, posypeme vegetu a dusíme do polomäkké. Keď je mäso polomäkké, pridáme nakrájanú mrkvu, mrazený hrášok, cukor, citrónovú šťavu a podľa chuti dosolíme a dopepříme. Pridáme zvyšnú vodu a dusíme domäkka. Nakoniec mäso s hráškom a mrkvou zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a zjemníme kúskom masla. Krátko povaríme a odstavíme. Mäso s hráškom a mrkvou podávame s varenými zemiakmi.
Komentáre k receptu Mäso s hráškom a mrkvou (1 komentár)
-
Vaše méno
06.December 2017 00:51
ti chuju