Maslové rožteky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25494x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | maslo |
500 g | polohrubá múka |
2 kocky | cukor |
40 g | droždie |
1 ks | vajcia |
1,5 dl | mlieko |
1 štipka | soľ |
na obalenie: | |
cukor múčka | |
vanilkový cukor | |
na potření: | |
rum | |
maslo | |
podľa chuti: | |
tvarohová náplň |
Postup prípravy receptu
Mlieko ľahko zahrejeme, pridáme do neho dve lyžice múky, 2 kocky cukru a do tejto zmesi rozdrobíme droždie. Rozmiešame dohladka a necháme vzísť. Kvások potom spracujeme spolu s maslom, vajcom, múkou a štipkou soli do hladkého cesta a ihneď budeme spracovávať. Maslové cesto si rozdelíme na 10 približne rovnakých dielov. Každý rozvaľkáme na tenkú okrúhlu placku a radýlkem rozkrojíme na 8 trojuholníčkov. Na širšej strane každého z nich dáme náplň. Či už si vyberieme akúkoľvek, dáme ju do mikroténového vrecka a odstrihnite roh, aby sa nám pekne dávkovala. Každý maslový Rohlíček potom zatočíme a dotvarujeme. Preložíme na papier na pečenie a budeme piecť na sucho pri asi 180 ° C, kým nezezlátnou. Rozpustíme si maslo a zmiešame s rumom. Touto zmesou potrieme upečené a ešte horúce maslové rohlíčky, hneď potom ich obalíme v Práškový cukor s vanilkovým. Maslové rohlíčky môžeme jesť ihneď alebo studené. Najlepšie sú ale vlažné.