Maslové rezne so syrom
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 96456x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | maslo na smaženie |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 - 2 lyžičiek | provensálske korenie |
3 lyžice | olej na vyprážanie |
1 ks | vajcia |
500 g | mleté mäso |
na obalenie: | |
2 ks | vajcia |
6 lyžíc | hladká múka |
6 lyžíc | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Pomletej mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, provensálske korenie a dobre premiešame. Na dlani utvoríme placku, na ktorú vložíme silnejší plátok ementálu a prekryjeme ho ďalšie vrstvou mäsa. Dobre upevníme dlaňami. Takto pripravené "fašírky" obalíme v trojobale a smažíme na horúcom oleji s maslom zvoľna po oboch stranách. Ako príloha k maslovými řízkům sú vhodné varené zemiaky a čerstvá zelenina alebo zeleninový šalát.