Maslové bábovičky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 62035x
Nudí vás stále rovnaké pečivo? Skúste maslové bábovičky, s maslom, džemom alebo medom, sú skvelé potrebné na desiatu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
145 g | hladká múka |
2 štipky | cukor krupica |
30 g | maslo |
2 štipky | soľ |
242 g | plnotučné mlieko |
2 ks | vajcia |
na potření: | |
2 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Rúru zapneme na 220 stupňov a rošt dáme na 2 stupeň od dna. V mise zmiešame múku, soľ a cukor a pomaly všleháváme mlieko, pridáme vajce a nakoniec rozohriatej maslo. Pečieme vo forme na muffiny. Tú si pripravíme nasledovne: do každého kalíška dáme pol lyžičky masla a formu predhrejeme v rozohriatej rúre až sa maslo rozpustí a máličko začne hnednúť. Potom do nej hneď nalejeme cesto asi do polovice košíčkov a dáme piecť. Pečieme 15 minút na 220 stupňov a potom uberiete na 180 stupňov. Pečieme ďalších 25 minút. 10 minút pred dopečením urobíme do každej bábovičky na kraji zárez, aby rýchlejšie unikala para. Bábovičky sú na povrchu chrumkavé a vnútri vláčne, takmer piškótové. Podávame teplé i studené.