Maškrtnícky prát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64424x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | Oravská slanina |
3 ks | žemľa |
1 štipka | korenie |
5 ks | vajcia |
cesnak podľa chuti | |
majorana | |
9 | špekáček |
1 štipka | soľ |
250 g | údené mäso |
2 dl | mlieko |
Postup prípravy receptu
Žemle nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Predvarené údené mäso, slaninu, špekáčky alebo akýkoľvek iný druh údeniny, ktorý nám zostal v chladničke, pomelieme na masovom mlynčeku, môžeme aj nakrájať na drobné kocky. Všetko potom zmiešame s žemľa a vajciami, osolíme, opeříme, pridáme cesnak, majoránku a znovu dôkladne premiešame. Miesto cesnaku a majoránky môžeme pridať potrebné pažítku, strúhaný syr, fantázii sa u tohto receptu medze nekladú. Pekac dôkladne vytrieme masťou a ľahko vysypeme strúhankou a nalejeme do neho prejtovou hmotu. Na povrch poukladáme kúsky slaniny, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na stredný stupeň do chrumkava. Podávame s kysaným kapustou a zemiakmi alebo studené s chlebom a uhorky.