Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Maškrtnícky prát

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64424x
Maškrtnícky prát

Recept čo dom dal na vynikajúce hlavný chod, alebo len studenú večeru.

vytlačiť recept Maškrtnícky prát
recept Maškrtnícky prát
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g Oravská slanina
3 ks žemľa
1 štipka korenie
5 ks vajcia
cesnak podľa chuti
majorana
9 špekáček
1 štipka soľ
250 g údené mäso
2 dl mlieko

Postup prípravy receptu

Žemle nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Predvarené údené mäso, slaninu, špekáčky alebo akýkoľvek iný druh údeniny, ktorý nám zostal v chladničke, pomelieme na masovom mlynčeku, môžeme aj nakrájať na drobné kocky. Všetko potom zmiešame s žemľa a vajciami, osolíme, opeříme, pridáme cesnak, majoránku a znovu dôkladne premiešame. Miesto cesnaku a majoránky môžeme pridať potrebné pažítku, strúhaný syr, fantázii sa u tohto receptu medze nekladú. Pekac dôkladne vytrieme masťou a ľahko vysypeme strúhankou a nalejeme do neho prejtovou hmotu. Na povrch poukladáme kúsky slaniny, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na stredný stupeň do chrumkava. Podávame s kysaným kapustou a zemiakmi alebo studené s chlebom a uhorky.

Komentáre k receptu Maškrtnícky prát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty